Reteta recomandata pentru 5 persoane. Daca doriti puteti sa dublati cantitatea de ingrediente pentru mai multe persoane.

– 500 g branza dulce de vaca, grasime 17% sau mai mult
– 200 g miere BeeMiere poliflora
– 4 oua
– 80 g faina
– 320 g zahar 
– sucul de la o lamaie
– 1 lingura de esenta de rom

Cum se prepara?

Se da drumul cuptorului pana ajunge la (160°C). Se separa albusurile de galbenusuri. Forma se tapeteaza cu hartie de copt – hartia de pe margine sa fie putin mai inalta decat forma. Intr-un castron mai mare se pune branza si mierea, si se face pasta. Apoi se adauga galbenusurile pe rand. Se presara faina putin cate putin, apoi se toarna sucul de lamaie si romul. Se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul – daca intoarcem castronul sa nu cada. Jumatate din spuma de albusuri se adauga peste compozitia de branza, si se amesteca bine. Se adauga si restul de albus si se amesteca usor, dar bine, de jos in sus – ca si cum am taia compozitia. Se toarna in forma, si se coace la foc mic-potrivit (160°C). Cand e gata se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca dupa care se poate scoate din forma. Se serveste cu dulceata de fructe. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *