Aceasta reteta este pentru o familie de 5 membri. Daca sunteti mai multi puteti dubla cantitatea.

60g de fulgi de ovaz,
200g de faina neagra,
2 lingurite de scortisoara macinata,
100g de zahar, un varf de sare,
1 lingurita de bicarbonat de sodiu, 
100g margarina
5 linguri de miere Beemiere poliflora
un plic esenta vanilie
50 ml lapte de 3,4% grasime,
3 linguri zeama de portocale.

Cum se prepara?

PREPARARE

Intr-o lighean se omogenizeaza pe foc mic margarina cu praf de sare, cu laptele, cu mierea, cu fulgii de ovaz. Dupa ce se raceste se adauga faina, scortisoara, bicarbonatul, zaharul, zeama de portocale. Apoi compozitia se imparte in portii din aluat si se pune la copt pe o tava tapetata cu hartie de copt. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *