Reteta recomandata pentru 5 persoane. Daca doriti puteti sa dublati cantitatea de ingrediente pentru mai multe persoane.

PENTRU FOIETAJ

300 g faina
100 g miere
70 g zahar
80 ml lapte
50 g margarina
Doua oua
O lingurita bicarbonat   

PENTRU CREMA

400 ml lapte
zeama si coaja rasa a doua lamai
un pliculet vanilie
50 g margarina

Sa trecem la preparare.

Preparare

Intr-un vas se pune mierea, zaharul, margarina, ouale, laptele si bicarbonatul si se bate pe foc mic pana se umfla ca o spuma si isi dubleaza volumul. Se adauga faina si se amesteca pana totul devine o pasta omogena. Se lasa aluatul sa se raceasca dar nu de tot. De preferabil sa fie caldut pentru ca asa se vor intinde foile mai bine. Impartim aluatul in 4 si din aceste 4 parti vom intinde cate o foaie pe care o vom coace. Pus hartie de copt pentru un rezultat mai bun. Foaia in cuptor se tine maxim 5 minute.

Intr-un alt vas pe aragaz se pun laptele, zaharul, se amesteca pana obtinem un amestec omogen, adaugam margarina, coaja si zeama de lamaie , vanilia si amestecam.

Mod asamblare

Pe un platou se pune o foaie , deasupra punem un rand de crema, apoi alta foaie apoi un rand de crema, ultimul strat va fi foaie. Deasupra se poate pune glazura de ciocolata si presarat nuca de cocos fulgi. Glazura se prepara astfel: topim 60 g ciocolata cu doua linguri lapte. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *