25/09/2017/

Mierea de albine este un produs foarte cautat, iar acest lucru ii determina pe unii producatori sa recurga la diverse trucuri prin care pot obtine mai multa miere. Exista mai multe moduri prin care puritatea mierii este alterata. Adaugarea de diverse tipuri de sirop, cum ar fi glucoza industriala, este cel mai frecvent truc la care apeleaza producatorii de miere de albine. Se adauga uneori si arome, pentru ca mierea sa aiba gust de miere de salcam sau de tei, fara ca ea sa fie produsa din aceste surse.

Testul cu bula – cand intoarcem borcanul, bula de aer care se formeaza in mierea naturala se misca lent si nu se sparge in alte bule mai mici, ramane intacta;

Testul dizolvarii in apa – mierea de albine pura se dizolva mai greu in apa fata de cea cu diverse adaosuri. Pune putina miere intr-un pahar cu apa la temperatura camerei si observa in cat timp se dizolva. Daca dureaza cateva secunde, atunci este o miere contrafacuta.

Pretul mierii – producerea mierii este un proces complex, de durata. Din acest motiv, si pretul mierii naturale este unul ridicat. Un pret mic poate ascunde adesea substante cu alta provenienta.

Citirea etichetei – nu cumpara niciodata miere (si niciun alt produs, de altfel) fara sa citesti eticheta. Producatorii sunt obligati prin lege sa scrie toate ingredientele, iar daca se fac teste si se constata ca nu au mentionat anumite ingrediente, au parte de amenzi usturatoare. Producatorii nu isi asuma un asemenea risc, insa se bazeaza pe faptul ca multi dintre cumparatori nu citesc eticheta produsului.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fii la zi! Abonează-te la newsletter!
Urmărește-ne pe